Profile

Maryna Zaporozhets

Activities

Therapy Route Platform - Платформа психологічної підтримки / Psychological support platform

Платформа Therapy Route – це платформа, яка пропонує психологічну допомогу. Вона є безкоштовною для всіх людей, які постраждали від війни в Україні, незалежно від раси, національності, статі, сексуальної орієнтації, політичних переконань чи релігії. Вам не потрібно перебувати в Україні, щоб скористатися платформою.

Щоб скористатися послугами спеціалістів, перегляньте їхні профілі та скористайтеся контактною формою, щоб зв’язатися з тими, хто, на вашу думку, може відповідати вашим потребам.

Uniting for Ukraine Program - тимчасовий переїзд до США / enter the United States on humanitarian parole.

25 квітня 2022 року Міністерство внутрішньої безпеки CША оголосило про нову програму «Єднаймося за Україну», яка дозволяє українцям, які втікають від війни, в’їхати до США на умовах гуманітарного коридору.

Ініціатива Vodafone (Безкоштовна сім-картка) / Vodafone Charity Connected initiative (Free Sim)

В рамках благодійної ініціативи Vodafone обіцяє забезпечити «життєво важливе підключення» до 200 000 українських біженців, які тікають від війни. Вони пропонують безкоштовні SIM-карти 200 000 біженцям, які прибувають до Великої Британії з України через свою ініціативу charities.connected.

Після прибуття зв’язок буде необхідним, щоб допомогти біженцям отримати життєво важливу підтримку, послуги психічного здоров’я та медичну допомогу, а також підтримувати зв’язок із друзями та родиною вдома та в інших місцях.

Interpreters Unlimited - free translation for Ukrainians

Interpreters Unlimited is an international translation company that was founded in 1970. As a language service provider that works with many Ukrainian linguists, Interpreters Unlimited support Ukraine and offers its free language services to Ukrainian refugees.

What exactly are the services?
- Oral translation
- Translation of legal documents

IT Generation - здобудь ІТ-спеціальність з «0» / IT Generation - learn IT speciality from "0"

IT Generation – проект що розроблений Міністерством цифрової трансформації спільно з партнерами, блокчейн-екосистемою Binance та Львівським ІТ-кластером.
В рамках проекту таланти з будь-якого куточка України можуть безплатно отримати професію у сфері IT.
Подати заявку на цю можливість може кожен українець віком від 21 до 60 років.
Ви можете опанувати будь-яку з 11 IT-сфер: FrontEnd, QA, Java, Python, Project/Product Management, Digital Marketing тощо.

Безкоштовні мовні курси для українців від Babbel / Free language courses for Ukrainians from Babbel

Якщо ви хочете вивчати німецьку, польську або англійську мови чи покращити свої навички цих мов, то можете отримати доступ до мовних курсів і обрати українську як мову додатка Babbel.

Мета полягає в тому, щоб забезпечити для українських біженців необхідну лексику та основні комунікативні навички, щоб легше орієнтуватися в повсякденному житті у новому оточенні.

Все, що потрібно, щоб розпочати навчання, це смартфон, планшет або комп'ютер. Користування додатком Babbel безкоштовне для всіх, хто обирає українську як рідну мову.
Як це працює:

Платформа для пошуку житла Takecarebnb / Accommodation search platform Takecarebnb

Takecarebnb — це платформа, яка з’єднує біженців із голландськими родинами, які готові відкрити свої домівки на три місяці.

Волонтери Takecarebnb з’єднують гостей (біженців із посвідкою на проживання) та приймаючі сім’ї шляхом ретельного підбору відповідності.
- Зацікавлені гості та господарі заповнюють реєстраційну форму
- Домовляються про ознайомчу зустріч із одним із наших волонтерів
- Гість і господарі підбираються один з одним на основі їхніх профілів, а процес ретельного підбору організовує зустріч у будинку приймаючої родини у супроводі волонтера.

Психосоціальна підтримка українських біженців: Гаряча лінія / Psychosocial support for Ukrainians: A telephone hotline

Після в’їзду тисяч біженців з України до Греції за ініціативи заступника міністра охорони здоров’я з питань психічного здоров’я запрацювала лінія психосоціальної підтримки для українських біженців. Лінія запрацювала 14 квітня 2022 року, фінансується МОЗ.

Евакуація до Болгарії / BG4UA Platform

Платформа BG4UA – це платформа для людей, які хочуть евакуюватися до Болгарії через війну. Сторінка, яку веде група болгарських підприємців, членів IT-спільноти та друзів України. Вони є частиною болгарської евакуації, переселення та розміщення українців, які бажають приїхати до Болгарії, або які опинилися в Болгарії та хотіли б залишитися.
Сайт розділений на три основні теми:
- Отримайте допомогу з евакуацією в Болгарію, подавши заявку на евакуацію
– Для громадян України, які вже перебувають у Болгарії, кнопка «Подати заявку» переведе вас на волонтерську службу

Курс "Що має знати внутрішньо-переміщена особа" / Course from Prometheus - what should an internally displaced person know?

"Prometheus - одна з найбільших платформ онлайн-освіти в Україні запустила курс для переселенців, щоб допомогти людям асимілюватися у сучасних умовах.

З воєнних подій мільйони українців вимушено покинули свої домівки та стали внутрішньо переміщеними особами (ВПО). Люди, які тільки вирвалися з гарячих точок чи окупації, мають знайти в собі сили почати нове життя на новому місці. Переселенці знаходяться в особливо вразливому стані, оскільки вони вимушені були змінити не лише постійне місце проживання, а й звичне коло спілкування та, часом, і сферу діяльності.

One man came up with an idea of a startup that built an Amazon-like experience for getting home medical supplies

Tomorrow Health startup was founded by healthcare expert Vijay Kedar and former chief technology officer Gabe Flateman.

Being in the healthcare industry, Vijay became familiar with the uphill battles that clinicians and insurers face trying to transit patients from the hospital to their homes. He also faced this problem when his mother, a stage 3 cancer patient, spent four months in the intensive care unit fighting acute respiratory distress syndrome. After her discharge, Kedar said his family was unprepared for the challenges of helping her transit to home-based care.

How a mother of three kids established a startup to help more children to see

Fitz Frames startup was created by Heidi Hertel, a mother of three kids. The idea of the startup is based on her personal life experience. One day, Heidi noticed that there was a problem with one of her oldest daughter eyes.

Естонський центр для біженців / Estonian refugee center

Естонський центр для біженців надає інформацію та підтримку різними способами, зокрема через групове консультування. Він охоплює чотири широкі сфери: адаптація, допомога дітям адаптуватися, цифрові навички (включно з використанням державних послуг Естонії), освіта та працевлаштування.
Українські біженці також можуть записатися на безплатні групові консультації-практикуми, які проводяться в різних місцях Естонії.

СУОБ "Мати Україна" (Допомога громадянам України в Болгарії) / PSID "Maty Ukraina" (Help for citizens of Ukraine in Bulgaria)

Слідчий відділ громадської безпеки «Мати Україна» створив платформу для допомоги біженцям з України в Болгарії.
Платформа, створена для пошуку тимчасового житла, роботи, медичного страхування, транспорту тощо.
Сайт доступний українською, болгарською та англійською мовами.

Ifaw (корисна інформація для біженців з України з домашніми тваринами) / Ifaw (helpful information for people fleeing Ukraine with their pets)

Iflaw – це сторінка з корисностями, яка надає список ресурсів для сімей, що виїхали з України зі своїми домашніми тваринами.
Він також перекладений українською мовою, тому інформація доступна обома мовами.
Інформація про кожну країну на веб-сайті містить рівень дозволу, особливі вимоги, деталі щодо вакцинації та контактну інформацію організації, яка відповідає за тварин.

Гуманітарна допомога Киянам / Humanitarian aid to people from Kyiv

Офіційна онлайн-платформа гуманітарного штабу Києва для забезпечення їжею, медикаментами та найнеобхіднішим для усіх, хто цього потребує.
Київ створив Гуманітарний штаб, який у найкоротший термін забезпечуватиме киян, що потребують допомоги, медикаментами, продуктами харчування та предметами першої необхідності.

Протези для українців / Prosthetics for Ukrainians

Протезування для українців – це проект, який допомагає українським дітям, військовим та цивільним особам України, які втратили кінцівки під час війни, отримати безкоштовне протезування у США.
Головна мета проєкту – забезпечити безкоштовне протезування тим, хто втратив кінцівки внаслідок війни. Як благодійна організація, вони покривають усі фінансові потреби для протезування: візові збори, подорожі та саме протезування. Команда розміщує потребуючих у домівках волонтерів, які допомагають з базовою орієнтацією, логістикою та психологічною підтримкою.

UAhelpinfo - (ресурс з країнами що приймають біженців) resource with countries that give temporary shelter

UA help info - спільний проєкт польських та українських волонтерів, створений після 24 лютого 2022 року у формі порталу. На порталі зібрана вся актуальна інформація щодо країн, які пропонують прихисток для українців.
Коди ви переходите на сторінку, перед вами відкривається набір країн. Обравши одну з них ви можете прочитати всю інформацію яка є актуальною на цей час та поновлюється волонтерами проекту UA help info.
Також там можна знайти корисну інформацію й для тих, хто наразі знаходиться в Україні.

Радіо Швеції / Sweden radio Sverigesradio in Ukrainian

Шведське радіо починає мовлення українською мовою.
Радіопрограми українською мовою можна слухати через Інтернет та додаток «Шведське радіо». Програми базуються на новинах і матеріалах Radio Sweden – міжнародних програм Шведського радіо – які використовуються для всіх груп іноземців, які прибувають до країни.

Платформа Uplay (Швеція) / Urplay platform (Sweden)

UR (Шведська освітня телерадіомовна компанія), частина групи суспільного мовлення у Швеції, разом зі Шведським радіо (SR) і Шведським телебаченням (SVT). Мандат UR полягає у створенні та трансляції освітніх і загальних програм знань, які зміцнюють, розширюють і доповнюють роботу інших осіб, задіяних у освітній сфері. Після початку російсько-української війни компанія розмістила на своїй платформі Urplay інформаційні ролики у форматі мультфільмів, українською мовою про особливості шведського суспільства на такі теми:
- Історія Швеції
- Шведська демократія

Close en
Close